American History TV Schedule

Saturday, August 9th

8am (ET)
Approx. 42 min.
American Artifacts: Gulf of Tonkin Documents
8:45am (ET)
Approx. 48 min.
Revolutionary War Military Kidnappings
9:40am (ET)
Approx. 48 min.
The Presidency: The 1968 Election
10:30am (ET)
Approx. 29 min.
CBS Special News Report on Richard Nixon's Resignation
10:59am (ET)
Approx.
Richard Nixon's Resignation
11:30am (ET)
Approx. 22 min.
Richard Nixon's Farewell Address
11:52am (ET)
Approx. 5 min.
Richard Nixon's Departure from the White House
12pm (ET)
Approx. 1 hr.
LIVE: LIVE: Jack Farrell on President Nixon's Resignation
1pm (ET)
Approx. 2 hr.
40th Anniversary of the Nixon Resignation
4pm (ET)
Approx. 2 hr.
History of the Panama Canal
6pm (ET)
Approx. 1 hr.
Battle of the Crater – 150th Anniversary Commemorative Ceremony
7pm (ET)
Approx. 1 hr.
Battle of the Crater
8pm (ET)
Approx. 29 min.
CBS Special News Report on Richard Nixon's Resignation
8:29pm (ET)
Approx. 22 min.
Richard Nixon's Resignation
8:51pm (ET)
Approx. 23 min.
Richard Nixon's Farewell Address
9:14pm (ET)
Approx. 5 min.
Richard Nixon's Departure from the White House
9:19pm (ET)
Approx. 1 hr.
LIVE: LIVE: Jack Farrell on President Nixon's Resignation
10:30pm (ET)
Approx. 1 hr.
Battle of the Crater – 150th Anniversary Commemorative Ceremony
11:30pm (ET)
Approx. 1 hr.
Battle of the Crater

Sunday, August 10th

12:30am (ET)
Approx. 29 min.
CBS Special News Report on Richard Nixon's Resignation
12:59am (ET)
Approx. 22 min.
Richard Nixon's Resignation
1:21am (ET)
Approx. 23 min.
Richard Nixon's Farewell Address
1:44am (ET)
Approx. 5 min.
Richard Nixon's Departure from the White House
1:49am (ET)
Approx. 1 hr.
LIVE: LIVE: Jack Farrell on President Nixon's Resignation
3am (ET)
Approx. 2 hr.
History of the Panama Canal
5am (ET)
Approx. 29 min.
Reel America: "The Mexican American: A New Hope for Opportunity" - 1968
5:30am (ET)
Approx. 1 hr. 30 min.
World War II in Sicily and Italy
7:05am (ET)
Approx. 48 min.
The Presidency: The 1968 Election
8am (ET)
Approx. 45 min.
Book Discussion on Conscience
8:45am (ET)
Approx. 1 hr. 7 min.
Surviving the Holocaust in Poland
10am (ET)
Approx. 53 min.
The Civil War: U.S. Colored Troops & the Battle of the Crater
10:55am (ET)
Approx. 1 hr. 3 min.
Remembering D-Day
12pm (ET)
Approx. 1 hr.
Lectures in History: Indian Slave Trade in the Colonial South
1pm (ET)
Approx. 48 min.
Building the Statue of Liberty
2pm (ET)
Approx. 1 hr. 54 min.
The Fall of the Wall: A 25th Anniversary Reassessment
4:45pm (ET)
Approx. 1 hr. 9 min.
History of Yosemite National Park
6pm (ET)
Approx. 27 min.
American Artifacts: New York Transit Museum
6:30pm (ET)
Approx. 1 hr. 16 min.
Capitol Hill Preservation
8pm (ET)
Approx. 11 min.
Gerald Ford Sworn in as President of the United States
8:11pm (ET)
Approx. 28 min.
Gerald Ford's First Press Conference
8:39pm (ET)
Approx. 32 min.
Ford Address to Joint Session of Congress
9:25pm (ET)
Approx. 36 min.
Alexander Hamilton & the Idea of Honor
10pm (ET)
Approx. 27 min.
American Artifacts: New York Transit Museum
10:30pm (ET)
Approx. 1 hr. 16 min.
Capitol Hill Preservation
11:59pm (ET)
Approx. 12 min.
Gerald Ford Sworn in as President of the United States

Monday, August 11th

12:11am (ET)
Approx. 28 min.
Gerald Ford's First Press Conference
12:39am (ET)
Approx. 32 min.
Ford Address to Joint Session of Congress
1:25am (ET)
Approx. 36 min.
Alexander Hamilton & the Idea of Honor
2:45am (ET)
Approx. 1 hr. 9 min.
History of Yosemite National Park
4am (ET)
Approx. 53 min.
The Civil War: U.S. Colored Troops & the Battle of the Crater
4:55am (ET)
Approx. 1 hr. 3 min.
Remembering D-Day
6am (ET)
Approx. 1 hr.
Lectures in History: Indian Slave Trade in the Colonial South
7am (ET)
Approx. 48 min.
Building the Statue of Liberty
8pm (ET)
Approx. 3 hr.
American History TV in Primetime - Early American Republic