American History TV Schedule

Saturday, August 23rd

8am (ET)
Approx. 1 hr.
Reel America: "A Conversation with Herbert Hoover" - 1960
9am (ET)
Approx. 58 min.
Advice from the Founding Fathers
10am (ET)
Approx. 29 min.
American Artifacts: Making & Breaking Secret Codes
10:30am (ET)
Approx. 1 hr. 12 min.
A Century Later: Reassessing World War I
11:45am (ET)
Approx. 28 min.
American Artifacts: War of 1812 in Art & Memory
12:15pm (ET)
Approx. 38 min.
The Life of Francis Scott Key
12:54pm (ET)
Approx. 5 min.
American Artifacts: Burning of Washington River Tour
1pm (ET)
Approx. 1 hr.
LIVE: 200th Anniversary of the Battle of Bladensburg and the Burning of Washington, DC
2pm (ET)
Approx. 1 hr. 25 min.
American Artifacts: Burning of Washington River Tour
3:27pm (ET)
Approx. 3 min.
1963 Universal Newsreel on Mona Lisa in Washignton, DC
3:30pm (ET)
Approx. 29 min.
American Artifacts: Star-Spangled Banner
4pm (ET)
Approx. 57 min.
History Bookshelf: Americanization of Hawaii
4:59pm (ET)
Approx. 57 min.
The Building of Washington, DC
5:56pm (ET)
Approx. 4 min.
Reel America: LBJ’s 1964 Acceptance Speech
6pm (ET)
Approx. 1 hr. 3 min.
The Civil War: The Life of Winnie Davis
7:03pm (ET)
Approx. 56 min.
The Kansas City Monarchs
8pm (ET)
Approx. 1 hr.
LIVE: 200th Anniversary of the Battle of Bladensburg and the Burning of Washington, DC
9pm (ET)
Approx. 1 hr. 30 min.
The War of 1812
10:30pm (ET)
Approx. 1 hr. 2 min.
The Civil War: The Life of Winnie Davis
11:34pm (ET)
Approx. 56 min.
The Kansas City Monarchs

Sunday, August 24th

12:31am (ET)
Approx. 1 hr.
200th Anniversary of the Battle of Bladensburg and the Burning of Washington, DC
1:31am (ET)
Approx. 1 hr. 30 min.
The War of 1812
3am (ET)
Approx. 57 min.
History Bookshelf: Americanization of Hawaii
4am (ET)
Approx. 1 hr.
Reel America: "A Conversation with Herbert Hoover" - 1960
5:01am (ET)
Approx. 58 min.
Advice from the Founding Fathers
6am (ET)
Approx. 29 min.
American Artifacts: Making & Breaking Secret Codes
6:30am (ET)
Approx. 1 hr. 11 min.
A Century Later: Reassessing World War I
7:42am (ET)
Approx. 15 min.
Teapot Dome Scandal
8am (ET)
Approx. 1 hr. 35 min.
History Bookshelf: United States-Iran Relations
9:35am (ET)
Approx. 20 min.
Life and Career of Dick Cheney
9:55am (ET)
Approx. 4 min.
Universal Newsreel: Japanese Surrender - 1945
10am (ET)
Approx. 1 hr. 27 min.
The Civil War: Slavery & Cinema
11:30am (ET)
Approx. 26 min.
American Artifacts: U.S. Army Heritage & Education Center, Part 2
11:56am (ET)
Approx. 4 min.
Reel America: "A Conversation with Herbert Hoover" - 1960
12pm (ET)
Approx. 1 hr. 34 min.
American Wartime Press from 1861-2014
1:35pm (ET)
Approx. 5 min.
Soldier in Panama
1:40pm (ET)
Approx. 2 hr. 16 min.
Truman's Decision to Use the Atomic Bomb
4pm (ET)
Approx. 38 min.
Reel America: LBJ’s 1964 Acceptance Speech
4:40pm (ET)
Approx. 11 min.
History of Jackson, Mississippi
4:55pm (ET)
Approx. 1 hr. 4 min.
Roosevelt’s Role in Preparing for D-Day
6pm (ET)
Approx. 1 hr. 25 min.
American Artifacts: Burning of Washington River Tour
7:30pm (ET)
Approx. 29 min.
American Artifacts: Star-Spangled Banner
8pm (ET)
Approx. 1 hr. 48 min.
The Presidency: How Presidents Make Decisions
9:49pm (ET)
Approx. 8 min.
Fort Caspar's Pioneer and Military History
10pm (ET)
Approx. 1 hr. 25 min.
American Artifacts: Burning of Washington River Tour
11:30pm (ET)
Approx. 29 min.
American Artifacts: Star-Spangled Banner

Monday, August 25th

12am (ET)
Approx. 1 hr. 48 min.
The Presidency: How Presidents Make Decisions
1:50am (ET)
Approx. 7 min.
Salt Creek Oilfield
2am (ET)
Approx. 38 min.
Reel America: LBJ’s 1964 Acceptance Speech
2:40am (ET)
Approx. 11 min.
History of Jackson, Mississippi
2:55am (ET)
Approx. 1 hr. 4 min.
Roosevelt’s Role in Preparing for D-Day
4am (ET)
Approx. 1 hr. 34 min.
American Wartime Press from 1861-2014
5:40am (ET)
Approx. 2 hr. 16 min.
Truman's Decision to Use the Atomic Bomb
8pm (ET)
Approx. 1 hr. 11 min.
Lectures in History: Comparing the Reconstruction & Civil Rights Eras
9:15pm (ET)
Approx. 1 hr. 11 min.
Understanding Civil War and Reconstruction Scholarship
10:30pm (ET)
Approx. 1 hr. 46 min.
Lectures in History: Civil Rights & the “War on Poverty”