American History TV Schedule

Saturday, September 20th

8am (ET)
Approx. 43 min.
Reel America: "Oil Across Arabia" - 1950
8:45am (ET)
Approx. 1 hr. 4 min.
Henry Wallace’s 1948 Presidential Campaign
9:51am (ET)
Approx. 5 min.
Reel America: "The Story of Hoover Dam" - 1955
10am (ET)
Approx. 49 min.
American Artifacts: Birth of the Star-Spangled Banner
10:50am (ET)
Approx. 1 hr. 10 min.
Star-Spangled Banner 200th Anniversary
12:01pm (ET)
Approx. 1 hr. 47 min.
JFK Assassination: Warren Commission Findings
1:48pm (ET)
Approx. 1 hr. 22 min.
JFK Assassination: Warren Commission Findings
3:10pm (ET)
Approx. 4 min.
Universal Newsreel on 1964 Presidential Campaign
3:15pm (ET)
Approx. 28 min.
The War of 1812 & the Burning of Washington
3:44pm (ET)
Approx. 13 min.
Historic Fort Snelling
4pm (ET)
Approx. 1 hr. 3 min.
History Bookshelf: The Life of Harriet Tubman
5:05pm (ET)
Approx. 52 min.
U.S. Diplomacy Center Groundbreaking Ceremony
5:57pm (ET)
Approx. 3 min.
1964 Universal Newsreel on Warren Report Release
6pm (ET)
Approx. 1 hr. 15 min.
The Civil War: Fall of Atlanta
7:16pm (ET)
Approx. 12 min.
Alexander Ramsey House
7:30pm (ET)
Approx. 30 min.
American Artifacts: 1814 Battle of Plattsburgh
8pm (ET)
Approx. 1 hr. 46 min.
Lectures in History: Civil Rights & the “War on Poverty”
9:48pm (ET)
Approx. 10 min.
Minnesota State Capitol
10pm (ET)
Approx. 1 hr. 15 min.
The Civil War: Fall of Atlanta
11:16pm (ET)
Approx. 12 min.
Historic Fort Snelling
11:29pm (ET)
Approx. 30 min.
American Artifacts: 1814 Battle of Plattsburgh
11:59pm (ET)
Approx. 4 min.
1964 Phone Call Between President Johnson and Senator Russell

Sunday, September 21st

12:05am (ET)
Approx. 1 hr. 46 min.
Lectures in History: Civil Rights & the “War on Poverty”
1:52am (ET)
Approx. 7 min.
Panama Canal Construction
2am (ET)
Approx. 1 hr. 47 min.
JFK Assassination: Warren Commission Findings
3:47am (ET)
Approx. 11 min.
Minnesota State Capitol
4am (ET)
Approx. 1 hr. 42 min.
Congressional History
5:45am (ET)
Approx. 1 hr. 11 min.
Pilgrim Leader William Brewster’s Home
6:57am (ET)
Approx. 1 hr. 2 min.
History Bookshelf: The Life of Harriet Tubman
8am (ET)
Approx. 1 hr. 2 min.
History Bookshelf: 1787 Constitutional Convention
9:05am (ET)
Approx. 53 min.
American Navy’s Role in the Revolutionary War
10am (ET)
Approx. 55 min.
The Civil War: Battle of Trevilian Station
11am (ET)
Approx. 47 min.
Historical Accuracy of the Movie “Lincoln”
11:48am (ET)
Approx. 11 min.
Minnesota State Capitol
12pm (ET)
Approx. 49 min.
Lectures in History: Korean War POWs
12:49pm (ET)
Approx. 4 min.
1964 Universal Newsreel on Robert Kennedy
12:55pm (ET)
Approx. 1 hr. 2 min.
Espionage During World War I
2pm (ET)
Approx. 1 hr. 50 min.
American History TV in St. Paul, Minnesota
2:01pm (ET)
Approx. 13 min.
Historic Fort Snelling
2:15pm (ET)
Approx. 15 min.
James J. Hill House
2:30pm (ET)
Approx. 10 min.
Minnesota State Capitol
2:41pm (ET)
Approx. 18 min.
Minnesota History Center Toys Exhibit
2:59pm (ET)
Approx. 20 min.
F. Scott Fitzgerald in St. Paul, Minnesota
3:19pm (ET)
Approx. 12 min.
Alexander Ramsey House
3:32pm (ET)
Approx. 17 min.
Gangster History in St. Paul, Minnesota
3:50pm (ET)
Approx. 4 min.
American Artifacts: Birth of the Star-Spangled Banner
3:56pm (ET)
Approx. 4 min.
1964 Phone Call Between President Johnson and Senator Russell
4pm (ET)
Approx. 1 hr. 59 min.
LIVE: Reel America: "November 22nd & the Warren Report"
6:01pm (ET)
Approx. 54 min.
American Artifacts: Warren Commission Records
6:55pm (ET)
Approx. 4 min.
1952 Universal Newsreel
7pm (ET)
Approx. 48 min.
Victory Over Japan Day Commemoration
7:49pm (ET)
Approx. 10 min.
Minnesota State Capitol
8pm (ET)
Approx. 1 hr. 38 min.
The Presidency: Nixon & the National Security Council
9:40pm (ET)
Approx. 17 min.
Oral Histories: Former Senator Arlen Specter
9:57pm (ET)
Approx. 3 min.
Adams Memorial
10pm (ET)
Approx. 54 min.
American Artifacts: Warren Commission Records
10:54pm (ET)
Approx. 3 min.
Reel America: "November 22nd & the Warren Report"
11pm (ET)
Approx. 48 min.
Victory Over Japan Day Commemoration
11:51pm (ET)
Approx. 10 min.
Minnesota State Capitol

Monday, September 22nd

12:02am (ET)
Approx. 1 hr. 37 min.
The Presidency: Nixon & the National Security Council
1:40am (ET)
Approx. 17 min.
Oral Histories: Former Senator Arlen Specter
2am (ET)
Approx. 1 hr. 58 min.
Reel America: "November 22nd & the Warren Report"
4am (ET)
Approx. 1 min.
American History TV in St. Paul, Minnesota
4:01am (ET)
Approx. 13 min.
Historic Fort Snelling
4:14am (ET)
Approx. 15 min.
James J. Hill House
4:30am (ET)
Approx. 10 min.
Minnesota State Capitol
4:41am (ET)
Approx. 18 min.
Minnesota History Center Toys Exhibit
4:59am (ET)
Approx. 20 min.
F. Scott Fitzgerald in St. Paul, Minnesota
5:19am (ET)
Approx. 13 min.
Alexander Ramsey House
5:32am (ET)
Approx. 18 min.
Gangster History in St. Paul, Minnesota
5:50am (ET)
Approx. 5 min.
Army-Navy Screen Magazine Youth Power
5:57am (ET)
Approx. 3 min.
American Artifacts: 1814 Battle of Plattsburgh
6am (ET)
Approx. 56 min.
The Civil War: Battle of Trevilian Station
6:56am (ET)
Approx. 4 min.
Reel America: A Point in Time: The Corona Story - 1972 CIA Documentary
7am (ET)
Approx. 48 min.
Historical Accuracy of the Movie “Lincoln”
7:48am (ET)
Approx. 11 min.
Minnesota State Capitol
8:01am (ET)
Approx. 2 hr. 54 min.
West Africa Ebola Outbreak
10:56am (ET)
Approx. 1 hr. 42 min.
Implementing the Affordable Care Act in Southern States
12:38pm (ET)
Approx. 6 min.
Pennsylvania Governor's Race
12:45pm (ET)
Approx. 1 hr. 23 min.
Reform in Iran
2:09pm (ET)
Approx. 1 hr. 59 min.
Prescription Drugs and Medical Advances
4:10pm (ET)
Approx. 2 hr. 1 min.
Oversight Access Concerns
6:13pm (ET)
Approx. 1 hr. 47 min.
Consequences of Surveillance
8pm (ET)
Approx. 1 hr. 29 min.
Supreme Court Term Preview
9:30pm (ET)
Approx. 3 min.
Texas Gubernatorial Debate
9:36pm (ET)
Approx. 2 hr. 2 min.
Secretary Kerry on U.S. Strategy Against Terrorists
11:39pm (ET)
Approx. 2 hr.
ISIS Terrorist Threat